Elazığ

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

19:22 24 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kapalı Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Emir, Afrin'deki Mehmetçik'in destansı mücadelesinde onların yanında olduklarını hissettirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Elazığ'da başlatmış olduğumuz Afrin'deki askerlerimize moral, motivasyon ve destek amaçlı kampanyamıza duyarlı kapalı çarşı esnafımızın ve halkımızın katkılarını taktirle karşıladık. Çok duyarlı davrandılar, desteklerini esirgemediler, kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Elazığ'da, tarihi Kapalı Çarşı esnafı ve vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere orcik, pestil, ballı lokma, pekmez, tulum peyniri, keven balı olmak üzere yöresel ürünlerden oluşan bir kamyon gıda malzemesi gönderdi.

Kapalı Çarşı esnafı tarafından Afrin'deki Mehmetçik'e destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında temin edilen yaklaşık 1,5 ton orcik, 1 ton pestil, 500 kilogram kayısı, 300 kilogram bal ve pekmez, 250 kilogram tulum peyniri, kuru dut ve üzüm, badem gibi yöresel ürünlerden oluşan gıda malzemeleri kamyona yüklenerek, Elazığ Valiliği önünden dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

Çarşı esnafından Evren Sesli de Türkiye'nin her yerinden 7'den 77'ye herkesin Afrin'deki Mehmetçik'e destek amaçlı elinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştığını belirtti.

Kiminin dua ettiğini, kiminin ördüğü bir çorabı Mehmetçik'e gönderdiğini, kiminin ise yaptığı bir sarmayı dahi Mehmetçik için göndermeye çalıştığını aktaran Sesli, bu tablonun Türk milletinin her kesimiyle bir bütünlüğünün göstergesi olduğuna işaret etti.

Elazığ'da Kapalı Çarşı esnafı ve vatandaşlar olarak başlattıkları kampanya kapsamında Afrin'deki Mehmetçik'e güç ve kuvvet vermesi için yöresel ürünlerden oluşan bir kamyon gıda malzemesi hazırladıklarını anlatan Sesli, şöyle konuştu:

"Seyit Onbaşı Çanakkale'de 250 kiloluk mermiyi kaldırdı, Afrin'deki Mehmetçik'imiz de bu topu mermiyi kaldıracak güce sahip elbet. Ama biz ne yapacağız, onları daha fazla desteklemek için enerji dolu orciğimizi, kayısımızı, pestilimizi, tulum peynirimizi, cevizli sucuğumuzu, kan yapması için kuru üzümümüze kadar cepheye ulaştıracağız."

Çarşı esnafından Gökmen Erdem ise Afrin'deki Mehmetçik'in Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından her türlü ihtiyacının karşılandığını bildiklerini ancak vatandaşlar olarak onların arkasında olduklarını hissettirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bugün vatan için mallarını ortaya koyduklarını gerektiğinde canlarını da vermeye hazır olduklarını vurgulayan Erdem, "Mehmetçik'e canımız kurban. Eminiz ki Mehmetçik'imizin gönderdiğimiz şeylere ihtiyacı yok, orada aslanlar gibi, her şeyleri dört dörtlüktür. Çünkü onlar büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin askerleri. Ama biz onlara sıcaklığımızı hissettirmek için buradan elimizdeki her şeyimizi Mehmetçik'imiz için seferber edeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.