Elazığ

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni düzenleme

18:02 07 Mart 2018
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni düzenleme

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Birimleri, Sağlık Bakanlığının hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik yayınladığı "Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinde Uygulama Usul ve Esasları” konulu tebliği doğrultusunda yeniden düzenlendi.

Değişiklik hakkında bilgi veren Başhekim Hasan Korkmaz, hastanelerinde Bakanlığın acil hizmet birimleriyle ilgili son genelgesi doğrultusunda bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Düzenlemeyle acil servisteki hasta yoğunluğunu en aza indirmek suretiyle hizmet kalitesini daha üst basamaklara taşıdıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"Yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan sıralama işleminden sonra sarı ve kırmızı alan hastalarımız bekletilmeden tedaviye alınmaktadır. Yeşil alan hastalarımız ise Yeşil kod 1 ve Yeşil kod 2 alan hastaları olarak ayrılmaktadır. Yeşil kod 1 hastalarımıza standartların çok üstünde bir hızla müdahale edilirken, Yeşil 2 olarak kodlandırılan hastalar ise mesai dışında 16.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermekte olan polikliniklerimize yönlendirilmekte ve hasta yoğunluğu en aza indirilmektedir."

Korkmaz, Harput'taki ek hizmet binalarında kulak, burun, boğaz, dahiliye, kardiyoloji, göz, çocuk, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk kardiyolojisi poliklinikleriyle hizmet verdiklerini anımsatarak, acil servislerde aylık 40 bin, normal polikliniklerde ise aylık 180 bin hastaya hizmet verildiğini açıkladı.

İki ayda tedavi hizmeti verdikleri hasta sayısının kentin nüfusuna denk geldiğini aktaran Korkmaz, "Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi ilke edinmiş, hasta memnuniyetini ön planda tutan anlayış ve gayretimiz devam edecektir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.