Elazığ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

17:18 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Kadına şiddet ve olumsuz bir davranış varsa inanın maneviyatımız ve değerlerimizden dolayı değil. Tam aksine bizim bu değerlerden uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor. Bizim nerede durmamız gerektiğini dinimiz tespit etmiş." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir otelde düzenlenen programda Vali Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yanık kadınlarla bir araya geldi.

Kadına verilen değeri, kadının toplumun ve aile içerisinde olması gereken yeri Hz. Muhammed'ten öğrendiklerini belirten Kaldırım, "Bir dönem bu topraklarda değişik söylemler ve safsatalar söylendi. Kadına şiddet varsa ve olumsuz bir davranış varsa inanın maneviyatımız ve değerlerimizden dolayı değil. Tam aksine bizim bu değerlerden uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor. Bizim nerede durmamız gerektiğini dinimiz tespit etmiş." ifadelerini kullandı.

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Yanık da "Bizim topraklarımız kahraman kadınlarının alın teriyle yoğrulan bir toprak. Türkiye'nin neresine hatta İslam dünyasının neresine giderseniz gidin muhakkak karşınıza bir kahraman kadın çıkar. Hayatı kuran, çocuk geliştiren, ahlaklı ve mümin insanlar yetiştiren kadınlarla karşı karşıya kalırsınız." dedi.

Ayrıca İl Özel İdaresi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir lokantada kadınlarla yemekte bir araya geldi. Kadınlara hediye takdim eden İl Sekreteri Mehmet Sabuncu, kadınların üstün başarısından dolayı bu günlere geldiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.