Elazığ

Keban'da çiftçilere fidan desteği

14:49 09 Mart 2018
Keban'da çiftçilere fidan desteği

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizesiyle meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 10 bin badem ve ceviz fidanı törenle dağıtıldı.

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen törende, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 60 çiftçiye 10 bin badem ve ceviz fidanı verildi.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, törende yaptığı konuşmada, oldukça verimli, bereketli güzel bir projeye şahitlik ettiklerini anlatarak, projelerle ilçenin badem, ceviz gibi ürünlerde üretim merkezi olacağını söyledi.

İlçede 300 dekar tarım alanının bulunduğunu ifade eden Baskın, "Bu tarım alanının büyük bölümünü üretimle değerlendirmemiz gerekmektedir." dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin ise, projenin kapsamında fidanları yüzde 70 hibeli olarak verdiklerini belirterek, "Proje bütçemiz 126 bin liradır, bunun 90 bin lirası devlet desteğidir." diye konuştu.

Törene, Keban Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, DSİ Su Ürünleri Müdürü Yasin Celayir, AK Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.