Elazığ

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü

18:11 12 Mart 2018
İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü

Elazığ'ın Keban ve Mardin'in Mazıdağı ilçelerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Keban Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonundaki program, Keban Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşenur Tuncay günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başladı.

Öğrenciler Zehra Demir ve Kübra Arıcan'ın okuduğu şiirlerin ardından Mehmet Akif Ersoy belgeseli izlendi, "Kurtuluşa giden yol" gösterisi sahnelendi.

Etkinlik, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Kumtepe, Keban Belediye Başkan Vekili Ahmet Orhan tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

- Mazıdağı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Mazıdağı ilçesinde tören düzenlendi.

Mimar Sinan İlkokulu Konferans Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan okulun Cumhuriyet İlkokulu Türkçe öğretmeni Ela Kıran Ölmez, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki yeri ve önemini anlattı.

Törende, İstiklal Marşı'nı güzel okuma ile "Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy" konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödül verildi.

Törene, Kaymakamı Halit Benek, İlçe Emniyet Amiri Hamdi Ünlü, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Nedir Bilbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmetşah Aydıner, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Erdin, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Yetiştiren, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.