Elazığ

Keban’da "Şehitleri Anma Günü" etkinliği

09:13 17 Mart 2018
Keban’da "Şehitleri Anma Günü" etkinliği

Elazığ'ın Keban ilçesinde "Şehitleri Anma Günü" etkinliği düzenlendi.

Keban Belediyesince ilçedeki Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, burada yaptığı konuşmada, millet olarak her zaman batıla karşı hakkın, küfre karşı imanın, yanlışa karşı doğrunun, zulme ve zalime karşı mağdurun yanında yer aldıklarını söyledi.

Bu yolda çok ağır bedeller ödediklerini aktaran Başkan Atlı, şunları kaydetti:

"Hiçbir milletin yaşamadığı acıları yaşadık, sıkıntılar çektik. Bunun en bariz ve en acı ifadesi ebediyete uğurladığımız mübarek şehitlerimizdir. Din, vatan, millet, devlet, namus ve sair gibi değerlerimiz için en çetin mücadelelerde bulunarak sayısız şehitler veren milletimiz, bir an için bile olsa o güzel ve pak insanları unutmuyor."

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Atlı, TSK'nın Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe yardım diledi.

Atlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç şüphe yoktur ki milletimiz sadece Çanakkale'de değil her zaman ve her yerde hürriyeti uğruna, namusu, şerefi uğruna, vatan dedikleri topraklar uğruna, hak için, Allah için, şehadet mertebesine ermek için kılıca bedenini kalkan, kurşuna sinesini engel, gülleye göğsünü siper ederek canını vermekten, kanını dökmekten korkmamıştır. Bu mücadele azmi ve kararlılığı bugün de aynı imani cevherle devam etmektedir."

Etkinlikte Şair Ahmet Demir ve Şair Muhammed Karabulut şiir dinletisi sundu.

Daha sonra ilahi ses sanatçısı Emrah Güneş’in ilahi dinletisi ve Semazen gösterisi yapıldı.

Etkinliğe, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Keban İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Aygül, Keban Emniyet Müdürü Kubilay Yurtseven, AK Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.