Elazığ

Elazığ'da yetim çocuklar için kermes

15:57 30 Nisan 2018
Elazığ'da yetim çocuklar için kermes

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesince, Elazığ'da 600 yetimin eğitimi için kermes yapıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi Başkanı Şahin Kara, Elazığ Öğretmenevi yanında düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle yetimlerin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Cemiyetlerinin 1951 yılından bu yana hayır işleriyle uğraşan ve iyi insan yetiştiren bir yapı olduğunu belirten Kara, "Yetim öğrenci komisyonu kurduk. Komisyonumuz çocukların ihtiyacının yanında hafta sonları eğitimleriyle ilgili etkinliklerde düzenliyor. Yetim annelere sürekli yardım yapmak yerine meslek edindirip hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak amacındayız. Bütün amaç ve hedefimiz yetim çocukları hayatın içerisine katmak için." dedi.

Etkinliğe bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, bu tür çalışmaların Türkiye'ye örnek olacağını ifade etti.

Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz da yetimler ile ilgili yapılan bu tür çalışmaların tüm Türkiye'ye yansıyacağını kaydetti.

Kermes açılışına İl Müfütüsü Yusuf Sarıkaya, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.