Elazığ

Elazığ'da Gençlik ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı

14:14 09 Mayıs 2018
Elazığ'da Gençlik ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı

Elazığ'da, İlim Yayma Cemiyetinin oluşturduğu Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

İzzetpaşa Mahallesi'ndeki merkezin açılış törenine katılan Vali Çetin Oktay Kaldırım, gayelerinin, çocukların iyi yetişmesi ve manevi değerlerleri iyi öğrenmesi olduğunu söyledi.

Benzer kuruluşlarla hayırlı toplumun inşa edilmesine vesile olacaklarını belirten Kaldırım, Türkiye'nin insanlığa hizmet ve merhamet götürmeyi hedefleyen bir ülke olduğuna işaret etti.

Kaldırım, "Medeniyetimiz, vakıf medeniyeti üzerine inşa edilmiştir. İnşallah bu son dönemlerde yaşadığımız gelişmelerle birlikte ülkemiz bir cemiyet medeniyeti haline dönüşecek." dedi.

Elazığ'ın terörün engellenmesi açısından "kale" gibi bir şehir olduğunu vurgulayan Kaldırım, "Elazığ duruşuyla ve değerleriyle önemli bir rolü yerine getiren bir şehir. Dolayısıyla buraya yapılacak her hizmet hem Türkiye hem de dünya insanlığı için faydalı olacaktır." ifadesini kullandı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de, bir ve beraber olunduğu taktirde tüm sorunların aşılacağını söyledi.

Kardeşliğin bütün gerekleri için gece gündüz çalışan bir yapının içerisinde olduklarını dile getiren Tülün, "Dün 7 düvelle üstümüze çökenler şimdi 77 düvelle üstümüze çökmek istiyor çünkü kendi kodlarımıza dönüyoruz. Artık kendi ilke ve değerlerimizi kuşanarak yürümeye çalışıyoruz. Yeni İHA ve SİHA'larımızı yapıyoruz. İstihbarat bilgilerimizi kendimiz toparlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçmişte yaşanan sorunlara işaret eden Tülün, "Dün ezanın sesine 18 yıl hasret kalan bu topraklarda artık başörtüsü bir problem olmaktan çıktı. Lüzumsuz yere enerjimizi yanlış yerlere boşalttırdılar. Bizi birbirimize düşürmek istediler. Oysa bu coğrafya Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile kardeşçe yaşanan bir coğrafyadır." diye konuştu.

Tülün, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Birtakım tuzaklarla bizden koparılmak istenen, birtakım oyunlarla kafaları karıştırılan yarınlarımızı teslim edeceğimiz bizim geleceğimiz olan yavrularımızı bu coğrafyanın özellikleriyle kuşatarak onları topluma ve ümmete hediye etmenin çalışmasını yapıyoruz." dedi.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de katıldı.











YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.