Elazığ

Baskil Kayısı Entegre Tesisi açıldı

14:55 13 Eylül 2018
Baskil Kayısı Entegre Tesisi açıldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe desteği ile kurulan Kayısı İşleme ve Paketleme Tesisi açıldı.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğünün hibe desteği ile 2 milyon 200 bin liraya mal olan tesisin açılışında konuşan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, kayısının anavatanının Baskil olduğunu, ilçede bunu gibi tesislerinin çoğalması gerektiğini söyledi.

Başkan Akmurat, "Tesis, bütün ilçeye ve köylerine faydalı olacaktır. Bu tesisisin açılmasında öncülük edenlere teşekkür ederim. Tesis hayırlı olsun." dedi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz da kurumun desteğiyle hayata geçen ve Elazığ'ın ilk kayısı işleme tesisi olan Baskil Kayısı Entegre Tesisinin 2 milyon 200 bin liraya mal olduğunu, ekonomiye katkısı olacağını belirtti.

Yılmaz, "Baskil kayısılarının yerinde işlenmesi ve paketlenmesi gerçekleşecektir." diye konuştu.

Tesisin sahibi Ahmet Yeli ise, "Temel geçim kaynağımız olan kayısımızın işlenmesi değer görmesi artık Baskil'de sağlanacaktır. Tesisimiz kuru kayısıyı alacak, işleyecek. Kayısılar yıkama ve boylama paketlerinden geçirilecek, sonra hem iç hem de dış piyasaya paketlenmiş olarak hazırlanacak satışa sunulacak. Bu tesisi ilçemize kazandırdığımız için çok mutluyuz." dedi.

Açılışa, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Tarım ve Orman İl Müdür Turan Karahan, Fırat Kalkınma Ajansı Başkanı Vahap Yoğunlu, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Ayaz, AK Parti Baskil İlçe Başkanı Hüsni Kalkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.