Elazığ

Başkan Yanılmaz'dan değerlendirme toplantısı

17:15 12 Ekim 2018
Başkan Yanılmaz'dan değerlendirme toplantısı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından başlatılan enflasyon ile topyekun mücadele programı kapsamında çalıştıklarını belirtti.

Başkan Yanılmaz, kentte yapılan çalışmalar hakkında düzenlediği değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden bu yana kentin en iyi hizmetlere kavuşması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi olarak enflasyon ile topyekun mücadele programına destek verdiklerini açıklayan Yanılmaz, Kültür Park, Şehit Polis Fethi Sekin ve Cip Mesire alanlarındaki tüm işletmelerde 3 ay boyunca geçerli olmak üzere en az yüzde 10 indirime gittiklerini açıkladı.

Ülkeyi bölmek isteyenler 15 Temmuz'da yapamadıklarını bu sefer de ekonomi ile yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Yanılmaz, şöyle devam etti:

"Özellikle döviz kurları üzerinden suni oyunlar yaptılar. Bir anda dolar ve avro yükseldi. 15 Temmuz 2016'da çok hain bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Güzel ülkemizi yok etmek isteyenler emellerine ulaşmadan bugünlere kadar geldik. Milli birliğimiz ve beraberliğimiz açısından çok önemliydi. Vatandaşlarımızın ekonomide dar boğaza sokulması noktasında dış kaynaklı hareketler, baskılar ülkemizde görülmeye başlandı. Biz şuna inanıyoruz. Bu ülkeyi seven ve ülkemizin geleceği açısından önemli bir yere sahip olan milletimiz her türlü zorluğa karşı el birliği ile durmayı, başını dik tutmasını bilen ve zorluklara alışkın bir milletiz."

Yerli ve milli esnafla ekonomik terör estirmek isteyenlere karşı dik durdukların kaydeden Yanılmaz, fırsatçılara meydan vermeden, onların başarılı olmasını beklemeden ve başarılı olmasına da engel olacak şekilde esnaf ve milletin bu ekonomik saldırıya karşı güç birliği yaptığını aktardı.

Fırsatçılara meydanı boş bırakmayacaklarını anlatan Yanılmaz, "Zabıtamız hem pazar denetiminde hem de büyük market denetimlerini sürdürüyor. Sonuna kadar da bu sürdürmeyi devam ettireceğiz. Titizlikle esnafımızı rahatsız etmeden ancak içlerinde fırsatçılık yapmak isteyenlere de meydanı boş bırakmadan vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için bu çalışmaları devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.