Elazığ

Elazığ'da hayırsever aile okul yaptıracak

17:57 15 Ekim 2018
Elazığ'da hayırsever aile okul yaptıracak

Gönül Tangülü'de eğitime yapılan yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Çocukların cıvıltılarını görmek, mutluluklarına ortak olmak ve onları okul sıralarında görmek bizim en büyük mutluluğumuz. Bu ülkeye borcumuzu ancak çocuklarımıza yapacağımız yatırımla ödeyebiliriz. Bize bu fırsatı sunan sayın valimize ve milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim." dedi.

Elazığ'da, hayırsever Tangülü ailesi, kentte 3. okulu yaptırmak için protokol imzaladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, önceki yıllarda Gönül-İhsan Tangülü İlkokulu ile Addullah-Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu'nu yaptırarak milli eğitimin hizmetine sunan Tangülü ailesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde 32 derslikli yeni bir okul daha yaptırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Valilik makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Gönül Tangülü ve eşi İhsan Tangülü ile diğer aile bireylerini eğitime verdikleri büyük katkıdan dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Tangülü ailesinin örnek davranış sergilediğini ifade eden Kaldırım, "Gönül hanım gönülleri fethetmiş, çocuklarımızın eğitimine sunduğu katkılarla, ülkemizin geleceğine de yatırım yapmıştır. Yapılacak 32 derslikli okul ile Tangülü ailesinin adı şehrimizde yaşamaya devam edecek, bu aziz şehrin insanları da hizmetleri için ailemize minnetlerini sunacaklardır." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise eğitim bir gönül işi olduğunu ve Tangülü ailesinin eğitime vermiş olduğu katkı ile tüm Elazığ halkının gönlünde taht kurduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.