Elazığ

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

14:44 09 Kasım 2018
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

"Gazi paşa ve silah arkadaşları her türlü zorluğu milletinden aldığı güç ve inançla aşarak vatan kıldıkları ülkemizi daha ileriye götürmek, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var güçleriyle çalışmıştır. Bugün uluslararası alanda söz sahibi olan ve dünya tarafından ilgiyle izlenen Türkiye, önemli bölgesel bir güç olarak istikrarlı şekilde ilerleyen ve model alınan bir ülke konumuna gelmiştir.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaldırım mesajında, Cumhuriyetin kurucusu ve milli mücadelenin önderi Atatürk'ün, Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle istiklal mücadelesini başlattığını ve onu zaferle sonuçlandırarak milletine mal ettiğini belirtti.

Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini ifade eden Kaldırım, şunları kaydetti:

Cumhuriyetimizin mimarı Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği üzere, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' diyerek Cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. Bizler, Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimizi azim ve kararlılıkla sürdürmekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.