Erzincan

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

17:42 28 Ağustos 2015
Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

Erzincan Valiliğince, Kemah ilçesinde teröristlerin sivil araca ateş açmasının ardından düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışma neticesinde 4 teröristin öldürüldüğünün değerlendirildiği belirtilerek, "Arazi arama taraması sonrasında bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ile müteakip aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Erzincan-Kemah karayolunda meydana gelen adam öldürme, yol kesme, araç yakma ve yağma olayına müteakip bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikametlerinin kapatılarak olay yerinin çember altına alındığı belirtildi.

Yapılan takip hareketi sonucunda bugün kaçan teröristlerle temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Olayda güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü mensupları ile girmiş olduğu çatışma neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü değerlendirilmiş olup, arazi arama-taraması sonrasında, bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ve 1 keskin nişancı tüfeği, 1 RPG-7 Roketatar, 1 M-16 piyade tüfeği ile 3 sırt çantası ele geçirilmiştir. Müteakip aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Diğer cesetlerin ise bölücü terör örgütü mensupları tarafından olay yerinden kaçırıldığı değerlendirilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.