Erzincan

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

17:23 29 Ağustos 2015
Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

Teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi toprağa verildi

Erzincan'ın Kemah ilçesi yakınlarında teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi İliç ilçesine bağlı Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

Vural için İliç ilçe merkezindeki Yusuf Ziya Demir Camisi'nde tören düzenlendi. Vural'ın eşi, 5 çocuğu ve yakınları Türk Bayrağı'na sarılı naaşa sarılarak gözyaşı döktü. 

Törene Vural'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Milletvekili Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ile bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Vali Kahraman, terörü, karanlık elleri ve odaklarını lanetlemek üzere toplanıldığını belirterek, teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın kanının yerde kalmadığını söyledi. 

Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmediğini vurgulayan Kahraman, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşadıklarını, kimsenin birbirinden farkının olmadığını ve insanların sıkı bir şekilde birbirlerine kenetlendiğini ifade etti.

Kahraman şöyle konuştu:

"Şer odakları, dış güçlerin maşası olan eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmakta, masum sivil vatandaşlarımızı katletmektedirler. Bu teröristlerin taşeron bir örgütten oluştuğunu tüm dünya iyi biliyor. Bunlar, hiçbir değer yargısı, kutsalı olmayan kişilerdir. Terörün kaynağını birlikte kurutacağız. Terörün öncelikli hedefi birliğimizi, dirliğimizi bozmaktır. Devletimiz ve aziz milletimiz bu topraklarda sinsi planlar yapılmasına asla müsaade etmeyecektir." 

AK Parti Milletvekili Durmaz da terör faaliyetlerinin ülkenin canını yaktığını belirterek, "Onların sivil uzantıları barış ve kardeşlik adı altında şehirlerimize korku salmaktadırlar ama artık devletimizin güçlü kanatları onları gölgeleyecek ve en nihayetinde pençeleri parçalayacaktır. Allah nasip ederse onların son ferdi mezara girinceye kadar kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz onlarla sonuna kadar mücadele edecek ama bir gün bu vatan için can vermek, kan dökmek gerektiğinde bilsinler ki bizim de kanımız bu toprağa helaldir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Reşat Şavlı, cenaze namazını kıldırdı. 

Vatandaşların dev Türk Bayrağı taşıdığı ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attığı cenaze töreninde Vural'ın naaşı, bir süre omuzlarda taşındı.

Cenaze arabasıyla Küçük Armutlu köyüne götürülen Vural'ın cenazesi buradaki köy mezarlığında toprağa verildi. 

Erzincan - Kemah karayolunun 40. kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde önceki gün yol kesen teröristlerin, olay yerinden uzaklaşmak isteyen sivil araca ateş açması sonucu yaralanan Makbule Vural, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.