Erzincan

"Erzincan kitap okuyor" projesi

16:53 09 Ekim 2015
"Erzincan kitap okuyor" projesi

"Erzincan Kitap Okuyor" projesi kapsamında öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı.

Erzincan Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şuurlu Öğretmenler Derneğinin işbirliğiyle yürütülen "Erzincan kitap okuyor" projesi çerçevesinde Erzincan Belediyesi Kültür Evi'nde açılan stantta yazarlar Sadık Yalsızuçanlar ile Mine Sota kitaplarını imzaladı.

Standı ziyaret eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, yazarların imzaladığı kitapları öğrencilere dağıttı. Kitap dağıtımı sırasında öğrenciler arasında kısa süreli izdiham yaşandı. 

Vali Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere 40 bin ücretsiz kitabın dağıtılacağı projenin heyecanla karşılandığını ifade ederek, "Bu heyecanı 'okuyucuların kitap ile buluşması' olarak değerlendiriyoruz. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız, yoğun ilgi gösteriyorlar hatta bu konuda bir izdiham oluşuyor. Başka bir konuda izdiham oluşmasını biz yadırgarız ama kitap konusunda izdiham oluşmasını yadırgamıyoruz. Çok sevindirici bir durum" değerlendirmesinde bulundu. 

Proje kapsamında ilk gün 2 bin kitap dağıtıldığı bildirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.