Erzincan

Bölgenin "en büyük" tavuk kombinası Erzincan'da

12:46 19 Aralık 2015
Bölgenin "en büyük" tavuk kombinası Erzincan'da

Erzincan'da, Et ve Süt Kurumunun 73 milyon liraya mal olan "Kanatlı Tavuk Kombinası"  tamamlandı. Kurumun tavuk üretimindeki en büyük yatırımı olan kombina, üretime geçtiğinde yaklaşık 400 kişiye istihdam kapısı olacak. 

Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak olan kombina, 24 bin metrekare alanı ve 2 bin 600 ton kapasiteli olacak. Saatte 8 bin tavuk kesimi yapabilecek olan kombina, 9 ilde de kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin canlandırması hedefleniyor.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzincan'a kurulacak fabrikanın Et ve Süt Kurumunun en büyük kanatlı kombinası olacağını belirtti.

- Yaklaşık 400 kişi istihdam edilecek

Kombinanın Erzincan dahil 9 ile hitap edeceğini anlatan Kahraman, "2013 yılında temeli atılan kombina, gelecek yıl üretime başlayacak. Bu tesis, 73 milyon liraya mal oldu. Tesisler hizmete girdiği zaman 400 kişi çalışacak. Tavuk çiftlikleri ve benzeri yerleri de dikkate aldığımızda yaklaşık 5 bin kişilik bir istihdam oluşturulacaktır. Burada üretilen mamuller de Ortadoğu ve Orta Asya'ya ihracatı söz konusu olacak" diye konuştu.   

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.