Erzincan

Darbe gecesi vurulduğunu ailesinden 1 ay gizledi

15:48 15 Ağustos 2016
Darbe gecesi vurulduğunu ailesinden 1 ay gizledi

BARIŞ YALÇINKAYA - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında öğrenci olarak bulunduğu Ankara'da yaralanan Muhammed Doğan, bir ay boyunca durumunu Erzincan'da yaşayan ailesinden gizlediğini söyledi.Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine arkadaşlarıyla birlikte Kızılay Meydanı'na indiğini ve burada uçakların alçak uçuş yaptıklarına, polis araçlarının tanklarla ezildiğine tanıklık ettiğini söyledi. Doğan, şunları kaydetti: "Orada toplanan vatanseverlerle birlikte Genelkurmay Başkanlığı tarafına doğru gittik. Orada da tanklar geliyor, milletin üzerine yürüyordu. Hatta vatandaşlardan bazıları önüne geçip tankı durdurmak istiyorlar. Fakat gene tankları milletin üzerine sürüyorlar. Gece 03.00 gibiydi. Helikopterden kasti olarak, Genelkurmay Başkanlığı ile TBMM arasındaki yolun tam üzerindekilere ateş ettiler. O esnada ben de yaralandım. 20-30 adet şarapnel parçası gelmiş, bir tanesi kemiği kırmış."

Helikopterlerin ateşe devam etmesi nedeniyle 300-400 metre yerde sürüklendiğini, daha sonra 2-3 kişinin kendisini kucaklayarak ambulansların olduğu bölgeye götürdüklerini anlatan Doğan, "Bu esnada ambulanslar bölgesine de sürekli ateş ediliyordu. Hastaneye gittik 3 gün hastanede kaldık." dedi.

- "Birkaç kez aradık"

Ailesi üzülmesin diye yaralandığını kimseye söylemediğini belirten Doğan, "Bir ay boyunca geçiştirdik. Tabii buraya gelince, ancak bir ay sonra haberleri oldu." dedi

4 yıl önce ağaçtan düşerek omurilik felci geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan baba Murat Doğan da olayı öğrendikten sonra oğlu Muhammed'i aradığını, ancak cevap alamadığını söyledi.

Baba Doğan, şöyle konuştu:

"Bir kaç kez aradık. Cevap alamayınca tedirgin olduk. Bir iki saat sonra bize döndü, 'Baba ben abdest almıştım, namaz kılıyordum' dedi. O esnada hastanedeymiş. Ama bize 'Hastanedeyim' demiyor. Buraya gelinceye kadar yaralandığından haberimiz olmadı. Buraya geldiği zaman öğrendik. Ben engelliyim. Bu durumumdan dolayı bize söylememiş. Vatan için olursa o da gitsin. Önemli olan vatana bir şey olmasın. Biz vatan için varız, dar günün insanıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.