Erzincan

Tunceli-Pülümür Karayolu'nun ulaşıma kapatılması

18:47 25 Ağustos 2016
Tunceli-Pülümür Karayolu'nun ulaşıma kapatılması

Tunceli-Pülümür Karayolu'nun güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatılması dolayısıyla bu yolu kullanan bazı araç sürücüleri teröre tepki gösterdi.

Tunceli Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle karayolunu ikinci bir emre kadar çift taraflı olarak ulaşıma kapatmasının ardından, Erzincan'dan söz konusu yolu kullanarak Tunceli ve Elazığ'a gitmek isteyen sürücüler, jandarma ekiplerince Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki kontrol noktasında durduruldu.

Bunun üzerine bazı sürücüler yolun açılma ihtimaline karşın beklemeyi tercih ederken, bir çok sürücü de geri döndü. Bazı sürücüler ise alternatif yollardan Tunceli ve Elazığ'a gitmeye çalıştı.

Kapatılan karayolunu kullanmak isteyen kamyon sürücüsü Necdet Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tunceli yolu maalesef yine kapalı. 1 saat önce araçlar geliyordu karşı taraftan. Biz onları görerek 'yol açıktır' diye gittik. Ama Pülümür'de komandolar bizi bırakmadı. Geri dönmek zorunda kaldık." dedi.

Karayolunda 90 kilometre gittikten sonra geri döndüğünü aktaran Karaca, Sivas üzerinden Tunceli'ye gideceğini söyledi.

Elazığ'a gitmek isteyen bir başka araç sürücüsü İlyas Akyüz de Tunceli-Pülümür Karayolu'nun kapalı olması yüzünden yarı yoldan geri döndüğünü belirterek, "Elazığ'a doğru gidiyorduk. Pülümür'ün orada terörden dolayı yolu kapatmışlar. Mağdur kaldık. Bir daha o kadar yolu geri dönüp, Sivas üzerinden gideceğiz ya da başka bir rota belirleyeceğiz kendimize." diye konuştu.

Terör olaylarına tepki gösteren Akyüz, "Yolun terörden dolayı kapatıldığını biliyoruz. Artık bu terörün bitmesini istiyoruz. Terör cebimize de zarar vermeye başladı. Buna artık 'dur' denmesi lazım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.