Erzincan

Erzincan'dan Suriye'ye yardım tırı

15:23 04 Ekim 2016
Erzincan'dan Suriye'ye yardım tırı

Erzincan'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde temin edilen gıda maddelerini taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

Camii Kebir Camisi önünde, un, bulgur, fasulye, makarna ve yağdan oluşan yaklaşık 20 tonluk gıda maddesinin yüklendiği tırın Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzincan İnsani Yardım Derneği Başkanı Alaattin Önel, yaptığı açıklamada, 2011'de rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizinin, iç savaşın da ötesinde olduğunu söyledi.

Savaş nedeniyle 300 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini belirten Önel, şöyle konuştu:

"Türkiye, 2,5 milyonu aşkın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Suriye'de yaşanan insanlık dışı davranışlara, kadın, çocuk ve yaşlılara uygulanan zulüm, haksızlık ve katliamlara sessiz kalamayacağımızı, bu uygulamaları lanetlediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Hiç şüphesiz bu tavır, İslami ve insani kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihi bir sorumluluktur."

Erzincanlı hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen ürünlerin Suriye'deki mağdurlara ulaştırılacağını ifade eden Önel, "Halkımız kadirşinas tavrıyla kendine yakışanı yapıp 36. yardım tırını göndererek, Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğunu ortaya koymaktadır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.