Erzincan

Erzincan'da berberler tatil günü için oy attı

12:11 12 Ekim 2016 1 Yorum Var
Erzincan'da berberler tatil günü için oy attı

Erzincan’da Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerinden gelen talep üzerine tatil talebini oylamaya sundu.

Erzincan'da yoğun mesai nedeniyle tatil yapamadıkları için Berberler ve Kuaförler Odasına başvuran üyeler, haftada bir iş gününün tatil edilmesi için oda yönetimine başvuruda bulundu.

Bunun üzerine Oda Başkanı Hakan Sudaş, yönetimi toplayarak üyelerin taleplerini referanduma götürme kararı aldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği toplantı salonunda, sabah saatlerinde 159 üyesini referanduma katılmaları için davet eden oda yönetimi, haftanın hangi günü tatil yapmak istedikleri oylamaya sundu.

Kapalı zarf usulü ile yapılan, erkek ve bayanlardan oluşan 159 üyenin 126'sının oy kullandığı oylama sonucunda, geçerli 97 oy ile bayan kuaförlerinin "salı", erkek berberlerinin de "pazar" günü tatil yapması kabul edildi.

Sudaş, yaptığı açıklamada, sektörün çok önemli ve ciddi sorunu olan hafta tatili konusunda referandum oylaması yaptıklarını belirterek, "Hep birlikte bu gemide yolculuk yapıyoruz. Müşterek sorunlarımız var tabi ki. Bu sorunlarımıza birlikte karar alıp birlikte uygulamamız gerekiyor." diye konuştu.

Bayan kuaförü Hamide Yıldırım da, yaşadıkları yoğunluk karşısında dinlenme haklarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sonuçta hem evde işçiyiz hem de esnaf olarak işçiyiz. Hiçbir hakkımız yok bayan olarak. Hem evde işimizi yapıyoruz hem de çocuğuna bakıyorsun. Her işini yapıyoruz birde gelip dükkânda çalışıyoruz. Kendimiz için hiçbir günümüz yok. Burada en doğrusu salı günü bizim, bize ait olsun."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Emrullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma erkek kuaförlerini pazar günü kapatmaniz calisanlar nasil tras olucak helede sanayide çalışanlar yani bunun bu şekilde olmasını sağlanan kişiler çok saçma be basit düşünmüş biraz bizleri de düşünürseniz seviniriz ...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.