Erzincan

Şehitlerin isimleri sınıflarda yaşatılacak

16:21 14 Ekim 2016
Şehitlerin isimleri sınıflarda yaşatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ile Erzincanlı 24 şehidin ismi, kentin Akyazı beldesindeki bir okulun sınıf ve odalarında yaşatılacak.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını anımsattı.

Kentin Akyazı beldesindeki aynı binada hizmet veren 18 derslikli Akyazı İlk ve Orta Okulu'nda ise farklı bir uygulama yaptıklarını anlatan Gün, okuldaki 1-A sınıfına, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini verdiklerini bildirdi.

Gün, okulun diğer sınıfları ve idari personelin kullandığı odalara da Erzincanlı 24 şehidin ismini verdiklerini dile getirerek, "Eğitim olmadan öğretimin, öğretim olmadan eğitimin bir manası ve anlamı yok. Vatan, millet, bayrak sevgisi, saygı, paylaşım bunların hepsi birer eğitimdir. Bu çalışma, bu değerleri çocuklarımızın belleklerine kazımak için yapılmış çalışmadır." dedi.

Öğrencilerin artık şehit ismi verilen sınıflarda okuyacağını vurgulayan Gün, "Biz hepimiz şunu söylerdik, 'Ben 1-A sınıfında başladım, 2-A sınıfında okudum, 3-A sınıfında okudum'. Hayır şimdi 'Ben Ömer Halisdemir sınıfında başladım' diyor öğrencimiz, 'Şehit Er Süleyman Aydın sınıfında devam ettim' diyor. Dolayısıyla bu çocuklar için de bizim için de anlamlı. Çocuklarımızın eğitimi açısından da çok farklı bir uygulama. Bunu düşünen ve düşünmekle birlikte hayata geçiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.