Erzincan

Erzincan'da Nevruz Bayramı kutlaması

15:06 21 Mart 2017
Erzincan'da Nevruz Bayramı kutlaması

Erzincan'da Nevruz Bayramı, "Kardeşlik Yürüyüşü" ve diğer etkinliklerle kutlandı.

Nevruz dolayısıyla Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Nevruz Şenliği" kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu.

Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Atlı cirit ekipleri ile Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın da yer aldığı yürüyüş sonunda, Vali Arslantaş, Başkan Vekili Ulutaş, Milletvekili Bayram ve Rektör Çapoğlu ile birlikte nevruz ateşini yakıp sembolik olarak çekiçle örs üzerinde demir dövdü.

Katılımcılar, yürüyüşün ardından Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi'ndeki kapalı spor salonuna geçti.

Vali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, farklılıkların zenginlik kabul edilerek nevruz ateşinin etrafında kenetlenilmesi gerektiğini söyledi.

Huzuru bozmak, ülkenin geleceğini karartmak isteyen şer odaklarına karşı bir ve beraber olunması gerektiğini söyleyen Vali Arslantaş, yeni bir bahara başlanırken kırgınlık ve küskünlüklerin unutulup ortak değerler etrafında birleşilmesi gerektiğini belirtti. Arslantaş, şunları ifade etti:

" Bizler, bu coğrafyada ortak değerlerimiz etrafında bütünleştiğimiz için asırlardır Alevisi ile Sünnisi ile Kürt'ü ve Türk'ü ile huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Hepimizin ortak bir derdi, hedefi var. Bizler şehrimizi, ülkemizi her alanda başarıya ulaştırmak için çalışmalıyız. Medeniyet havzamızın omurga şehirlerinden olan Erzincan farklı renklerin, farklı kültürlerin kardeşçe yaşamalarına olanak tanımaktadır. Anadolu’nun engin hoşgörüsü, bizde millet şuurunun oluşmasını sağlamıştır."

Nevruzun birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu hatırlatan AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, nevruzun geleceğe yürüyüş, güçlü gelecek ile iri ve diri olmak anlamına geldiğini dile getirdi.

Nevruzun binlerce yıldır kutlanan, birliğin beraberliğin ve kardeşliğin tesisi için kutlanan bir bayram olduğunu belirten Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, bu bayramda meşale ile ateşin dostluğun ve kardeşliğin tesisi için yakıldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.