Erzincan

Uyuşturucu tacirlerine "Maço" engeli

17:03 22 Mart 2017
Uyuşturucu tacirlerine "Maço" engeli

Erzincan'da, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda yakalanan 3 zanlıdan ikisi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık olaylarını önlemek amacıyla çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede Erzincan-Erzurum Karayolu'ndaki uygulama noktasına gelen bir tır durduruldu.

Tırdaki aramada narkotik dedektör köpeği "Maço"nun, aracın motor kısmına tepki vermesi üzerine burada yoğunlaştırılan aramada 7 kilo 144 gram Afyon sakızı ile 205 gram kubar esrar ele geçirildi.

Olaya ilişkin yakalanan S.S. (36) ile G.B. (54) emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- 42 fişek esrar ile yakalandı

Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi görevlilerince, kentte sokak satıcılarına yönelik düzenlenen bir başka operasyonda da durumundan şüphelenilerek üst araması yapılan V.K'den (24) "fişek" olarak adlandırılan ve küçük folyolara sarılı halde olan 10 küçük paket toz esrar elde edildi.

Evindeki aramada yine fişek halindeki 32 paket toz esrarın yanı sıra 18,21 gram toz esrar elde edilen V.K, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma" suçundan gözaltına alındı.

Zanlının satışa hazır hale getirdiği uyuşturucuları satışı ve saklanması kolay olduğu için "fişek" halinde satışa sunduğu belirtildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.