Erzincan

"İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz"

13:02 31 Temmuz 2017
"İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz"

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları iddiasıyla 14'ü tutuklu 22 sanığın yargılandığı davanın duruşması devam ederken adliye önünde bir araya gelen Memur-Sen üyesi grubun bekleyişi sürüyor.

Memur-Sen üyesi grup, 3. Ordu Komutanlığındaki darbe girişimine ilişkin davanın görüldüğü Erzincan Adliyesi önünde toplandı.

Türk bayrakları taşıyan, darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı yelekler giyen grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, darbe girişimine tepki gösterdi.

Gül, hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini, şehitlerin ve gazilerin kanlarının yerde kalmaması için Erzincan'da görülen ana davanın takipçisi olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"15 Temmuz işgal girişimi, milletin gözünün önünde gerçekleşti. FETÖ'cüler, en iyi yaptıkları şey olan yalanlarla davaları sulandırmaya çalışıyor. Darbeciler, davaları sulandırma, zihinleri bulandırma, davanın seyrini saptırma ve kanlı FETÖ’yü temize çıkarma çabası içinde. 'Kontrollü darbe' söylemi ile milleti kandıramayacaklar. 'Kontrollü darbe' söylemi, son derece örgütlü şekilde, bir plan dairesinde ilmek ilmek örülmeye çalışılmakta ve bu sulandırmanın bir parçası yapılmak istenmektedir.

Bu söylemle milleti kandıramayacaklar. Buna asla geçit vermeyeceğiz."

Gül, FETÖ’cülerin ellerindeki silahlarla yakalanmasına, yazışma talimatları olmasına rağmen inkar politikası güttüklerini, kamera ve canlı yayınlardaki görüntülerine rağmen pişkinlikle, insanların aklıyla dalga geçercesine, masum ve mağduru oynadıklarını anlattı.

- "Dava sonuçlanana kadar nöbetteyiz"

Türkiye'nin dört bir tarafındaki FETÖ davalarının takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Darbe önlenmiştir ancak rehavete yer yok. Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. Cezasız kalan her suçun, bir yenisini rahminde taşıdığı bilinmelidir. O nedenle dava neticeleninceye kadar burada nöbetteyiz. İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz."

Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle sürerken, gruptakilerin adliye önündeki bekleyişi devam ediyor.

Kentte, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bu ilk davanın iddianamesinde, darbe teşebbüsüne katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı", eski 3. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile örgütün sözde "3. Ordu Komutanlığına bağlı komutanlardan sorumlu mahrem imamı" olduğu öne sürülen Yrd. Doç. Dr. Veli Karagöz, eski İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ ve subayların bulunduğu 14'ü tutuklu 22 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.