Erzincan

İş Mahkemeleri Kanunu

17:08 19 Ekim 2017
İş Mahkemeleri Kanunu

Erzincan Barosu Başkanı avukat Adem Aktürk, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan İş Mahkemeleri Kanununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aktürk, Erzincan Barosu'nda düzenlediği toplantıda, artık kanunla, 'dava şartı olarak arabuluculuk' kurumunun ilk kez hukuka girdiğini belirterek, düzenlemede yer alan uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucuya başvurulmasının zorunlu kılındığını söyledi.

Tazminat talepleri için ilk olarak arabulucuya gidileceğini anımsatan Aktürk, "İşçi, kıdem ve ihbar gibi tazminat talepleri ile fazla mesai ve yıllık izin gibi ücret alacakları için, işveren de alacak ve tazminat talepleri için, dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunda. İşçi veya işverenin iş ilişkisi kapsamında birbirlerine hakaret etmekten kaynaklanan ya da işçinin iş yerindeki işverene ait mal ve malzemelere zarar vermesinden doğan tazminat talepleri de yine dava açılmadan önce arabulucuya götürülecek. Arabulucuya başvurulmadan dava açılırsa; herhangi bir işlem yapılmaksızın mahkemece dava, dava şartı yokluğu nedeniyle usulden reddedilecek." dedi.

Aktürk, baroda 30’a yakın arabulucunun olduğunu belirterek, yakın tarihte 5 yılını doldurmuş avukatları da Türkiye Barolar Birliği marifetiyle 65 saat eğitim vererek, arabulucu sayılarını artıracaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.