Erzincan

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

16:01 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Erzincan ve Tunceli'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Erzincan'da, Camii Kebir Camisinde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, İsrail karşıtı sloganlar atıp tekbir getirdi.

Cami avlusunda grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması kararını protesto ettiklerini söyledi.

Yapılanların üçüncü dünya savaşının fitilini ateşlemek olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz."

- Tunceli

Tunceli'de de çeşitli sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Tunceli Şube Başkanı Yaşar Sever, "Son günlerde işgalci çeteler, emperyalist güçler ve haçlı zihniyetinin çağdaş uygulayıcıları tarafından Türkiye'ye, Türk milletine, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanına karşı topyekun saldırılar yapılıyor." dedi.

Her geçen gün yeni saldırıların yapıldığını aktaran Sever, "Şimdi de Kudüs provokasyonuna başladılar. Bilmelidirler ki Kudüs Müslümanlar'ın ilk kıblesidir. Kudüs anadır. Kudüs, Müslümanlar'ın izzetidir, onurudur, şerefidir. Kudüs sadece Filistinliler'in değil, bütün Müslümanlar'ın ortak davasıdır. Kudüs demek mazlumun dik duruşu, zalimin diz çökmesidir. Dernek olarak buradan açık bir şekilde söylüyoruz ki acilen Ayasofya ibadete açılmalı ve İncirlik üssü acilen kapatılmalıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.