Erzincan

Ambulansların kadın sürücülerine sürüş teknikleri verildi

15:31 27 Nisan 2018
Ambulansların kadın sürücülerine sürüş teknikleri verildi

Erzincan'da kadın Acil Tıp Teknisyenleri (ATT), ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı.

Kadın sürücüler teorik eğitimlerin yanı sıra kriko kullandı, lastik söküp taktı, slalom pistinde yeteneklerini sergiledi.

İl Sağlık Müdürlüğünce, Erzincan-Erzurum karayolu kenarındaki bir tır parkında oluşturulan ve trafiğe kapalı alanda, Erzincan, Ardahan, Bayburt ve Iğdır gelen 112 Acil Sağlık görevlisi ambulans şoförlerine ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Hastaların daha güvenli nakledilmesi için Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verilen 5'i kadın toplam 23 personel, bu süreçte uzman görevlilerden sürüş teknikleri konusunda teorik ve pratik eğitim aldı.

Kadın ATT'ler, alanda oluşturulan farklı pistlerde özel dizayn edilmiş ambulanslarda sürücülük yapıp, lastik söküp takma ile zincir takma eğitimi de almayı ihmal etmiyor.

Erzincan 112 Acil Servis Başhekimi Kaan Çakır ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildiğini, bu eğitimlerin 4 gün sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:

"Buna erkek kadın tüm personelimiz ATT, paremedik ile şoför olan tüm personelimiz katılmakta ve bu tarz eğitimlerden geçmektedir. Amacımız tüm çalıştığımız personeli her duruma hazır hale getirmek. Hangi durumla karşılaşırsa karşılaşsın bu durumda gerekli önlemleri alarak kendini en yakın hastaneye güvenli bir şekilde ulaştırabilmesini sağlamak."

Ardahan, Bayburt ve Iğdır illerinden gelen görevlilerin katıldığı eğitime katılanlardan Neslihan Eren, "Erzincan 112 kontrol merkezinde görev yapmaktayım. İhtiyaç doğrultusunda biz bayanlar olarak ambulansta sürebiliyoruz. Bunun eğitimini çok iyi bir şekilde aldık. Halka şu şekilde önerimiz var, ambulans gördüklerinde muhakkak yol versinler. Biz burada aldığımız eğitimlerde ambulans sürüş teknikleri eğitimi dışında lastik sökümü takımı, zincir takımı her türlü eğitimi almaktayız." diye konuştu.

Diğere bir kursiyer Halime Tekin de, "Erzincan 112'de ATT olarak görev yapmaktayım. Burada ambulans sürüş teknikleri eğitimlerini alarak lastik değiştirme, zincir takma, aracı güvenilir bir şekilde kullanıp hastaları hastaneye nakletme konusunda eğitimlerimizi alıyoruz. Bu şekilde hastalarımızı güvenli bir şekilde hastalarımızı güvenli bir şekilde nakletmeyi ümit ediyoruz. Biz bayanlar olarak da bu eğitimi alarak hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.