Erzincan

Hastalanınca ortaya çıktı! 85 yıl boyunca böyle yaşamış

09:45 27 Temmuz 2019 5 Yorum Var
Hastalanınca ortaya çıktı! 85 yıl boyunca böyle yaşamış

Erzincan'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 85 yaşındaki kadının doğduğundan beri kimliksiz yaşadığı ortaya çıktı.

Kent merkezinde yaşayan yaşlı kadın, rahatsızlanınca birlikte kaldığı yakını Dursun Erzincanlı (45) tarafından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Doktorlarca ilk kontrolleri yapılan kadının tedavi sürecinin devam etmesi için yakınlarından kimlik numarası verilerek kayıt işlemlerinin yapılması istendi.

Bunun üzerine Erzincanlı, görevlilere hastanın annesi Cemile Dağdal olduğunu ancak yaşamı boyunca hiç kimliğinin bulunmadığını söyledi.

Hastanede ilk kez böyle bir olayla karşılaşan görevlilerin durumu bildirmesiyle hastane personeli ve doktorlarca kadının nüfus kaydının olmadığı ve kimliğinin bulunmadığına ilişkin tutanak tutuldu.

Hastane görevlilerinin kadının tedaviye alınması sonrası polis ve savcılığa ihbarda bulunması üzerine inceleme başlatıldı.

"Anneme kimlik çıkarılmasını istiyorum"

Dursun Erzincanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesi Cemile Dağdal'ı sağlık durumu bozulunca hastaneye getirdiğini söyledi.

Annesinin hayatında hiç kimliğinin olmadığını, babasıyla resmi nikahsız yaşadığını, kendisinin de üvey annesinin oğlu olarak nüfusa kayıt ettirildiğini anlatan Erzincanlı, şunları dile getirdi: "Annemin annesi ve babası ölünce ona kimse sahip çıkmadı. Kendisinin kimliği yoktur. Anneme kimlik çıkarmak için çok uğraştım ancak başarılı olamadım. Bugün rahatsızlanınca hastaneye getirdim. Kimliği olmadığı için polisler tutanak tutup konuyu savcılık ve valiliğe bildireceklerini söyledi. Yetkililerden anneme kimlik çıkarılmasını istiyorum. Annem 85 yaşında ve hasta. Kimliği bulunmadığı için tedavisini yaptıramıyorum ve evden dışarı çıkaramıyorum."

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bir bilen,çocuğun kimliğinde üvey annesinin adı yazıyormuş,haberi dikkatlice oku bi daha.bide şu var ve çok önemli....görülüyorki Türkiye de bir insan kimliği ve nufus kaydı olmadan 85 yaşına kadar yaşıyabiliyor,nerede mahalle muhtarı,nerede yetkililer...ya bu insan bir suç işlerse,teörist neyin olursa ,kimliği kaydı yok,arada bul sonra.
    Cevapla
  • bir bilen 4 yıl önce Şikayet Et
    oğullarının kimlik kayıtlarında anne bölümünden ne yazıyor acep?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Üvey anne sinin üzerine kayıtlı yazıyor iyi okuyun
  • eternal 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim bu nasıl haber şoktayım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman Allahim bende senin gibi zavalli ilk defa görüyorum ,ne var bunda șokta olacak, bu türkiyede ilkte degil sonda degil.
  • Adlt 4 yıl önce Şikayet Et
    Dopu güneydoğu karadeniz bölgesinde yaşayan insanlarımın çopu kimliksiz ve doğan bebeklerr geç kimlik alma problemi vardır aslında şaşılacak bir durum yeni bir olayda değişdir devletim bunları biliyor aslında bi çare bulmak lazım soy sop karışmaması içşn
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadin hic sayim a denk gelmemismi.Kocasi neden resmi nikah yapmamis.Bugune kadar hicmi hasta olmamis.Ogullari neden uvey annenin ismi olan kimlikle yasamayi surdurmus.Kadin burda herkes tarafindan yok sayılmış.Kendi cocuklarinca bile yok sayılmış. Yaziklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.