Erzurum

Avrupalı pehlivanlar Erzurum'da güreşecek

16:45 27 Ağustos 2015
Avrupalı pehlivanlar Erzurum'da güreşecek

2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'ne, Türkiye'nin yanı sıra Azerbeycan, Gürcistan, Ukrayna ve İran'dan sporcular ile Avrupalı şampiyonlar katılacak

2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri, 6 Eylül Pazar günü Erzurum'da yapılacak. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki Olimpiyat Parkı'nda düzenlenecek güreşlere, Türkiye'nin yanı sıra Azerbeycan, Gürcistan, Ukrayna ve İran'dan sporcular ile  Avrupa güreş şampiyonlarının da katılacağı bildirildi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, belediye olarak alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra spora da katkı verdiklerini söyledi.

Belediye himayesindeki Gençlik Spor Kulübü'nün, Avrupa'da büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"2015 Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Ahmet Ertürk Avrupa 2'incisi, Murat Ertürk Avrupa 3'üncüsü olmuştur. Avrupa gündemine damga vurmaya başladık. Her geçen gün bu kadim kente yapılan hizmetleri arttırarak, sportif faaliyetlerini çoğaltmaya devam edeceğiz. Azerbeycan, Gürcistan, Ukrayna ve İran başta olmak üzere birçok ülkeden sporcu bekliyoruz. Yaklaşık 200 altın ödül olarak dağıtacağız. Burada dünyada derece yapan bir çok güreşçi katılacak. Yerli 500 sporcu katılacak. Arzumuz, şehrimizin sporda öncü olması. Burası bir spor şehri. Arzu ettiğimiz neticeyi alalım diye gayret gösteriyoruz."

Kentte bütün alanlarda sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Sekmen, "Türkiye olimpiyatlarda ve Avrupa'da istenilen dereceleri elde edemiyor. İnşallah burada, katkı sağlayacak sporcuları yetiştirerek, milli takıma göndermeyi hedefliyoruz. Ben belediye hizmetlerinin yanı sıra bu hizmetlerin önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu yaz başlatacakları yazarlık okulu sayesinde şiir, hikaye, roman, tiyatro ve sinema da geleceğin sanatçılarını çıkarmayı hedeflediklerini de dile getiren Sekmen, yetenekli gençleri, sporda olduğu gibi sanatta da devreye sokacaklarına inandığını kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.