Erzurum

Erzurum'daki yağma davası

15:50 02 Eylül 2015
Erzurum'daki yağma davası

Bir çocuğun 4 lirasını zorla aldıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 5 çocuktan biri hakkında tutuklama, diğer sanıklar için yakalama kararı çıkarıldı

Erzurum'da, bir çocuğun 4 lirasını zorla aldıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 5 çocuktan biri hakkında tutuklama, diğer sanıklar hakkında yakalama kararı çıktı. 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık R.D. hazır bulunurken, diğer sanıklar Y.N, C.D, H.İ.V. ile U.K. katılmadı.

Sanık R.D, olay günü müşteki A.A. ile yanındaki H.Ç. adlı kişiyi darbettiklerini ancak para almadıklarını savunarak, bu çocukların daha önce bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendilerine hakaret ettiğini ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Yılmaz, mahkemeye sunduğu mütalaasında, duruşmada dördüncü celsenin yapılmasına karşın diğer 4 tutuksuz sanığın ifadelerinin alınamaması ve isnat olunan suçun karşılığının kanunda öngörülen ceza miktarı dikkate alınarak, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu nedeniyle tüm sanıklar hakkında tutuklama ve yakalama kararı verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanık R.D'nin tutuklanmasına, diğer sanıklar Y.N, C.D, H.İ.V. ile U.K. için ise yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. 

Erzurum'da 5 Ekim 2014'te, R.D, Y.N, C.D, H.İ.V. ile U.K. hakkında, "bir iş merkezi önünde tartıştıkları A.A'nın zorla 4 lirasını aldıkları ve yanındaki arkadaşı H.Ç'yi darbettikleri" iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.