Erzurum

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden "kurban rehberi" çalışması

16:45 15 Eylül 2015
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden "kurban rehberi" çalışması

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurbanlıklar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaları için kurban rehberi kitapçığı hazırladı.

Kurbanla ilgili dini bilgiler, kurban alırken dikkat edilecek hususlar, kurban kesim ve satış yerleri, mobil mezbaha noktaları ve önemli telefonların bulunduğu kitapçık, şehrin belirli noktalarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, Kurban ibadetinin, İslam toplumunun şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak, asırlardan beri yerine getirildiğini belirtti.

Sekmen, "Bu mübarek gün, her Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir. Yüce Allah Kuran-ı Kerim'de, kurban ibadetinin ehemmiyetine değinmiştir. Yüce Allah, bu mübarek günle ilgili, 'Kendilerine rızık olarak verilen kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin' diye buyurmuştur" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.