Erzurum

Gaziler Günü

13:04 19 Eylül 2015
Gaziler Günü

Erzurum, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da törenler düzenlendi

 Erzurum, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

Erzurum'da Havuzbaşı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende Vali Ahmet Altıparmak, Kolordu Komutanlığı adına Garnizon Komutan vekili Tuğgeneral Birol Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, anıta çelenk sundu. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Bu güzel vatanımızda yaşayan Kürt, Türk, Alevi ve hangi ırktan olursa olsun hepimiz biriz, hep birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kahraman olamaz" diye konuştu.

İstihbarat Kurmay Binbaşı Cemil Çayır da vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusun şehadet şerbetini içemeyen evlatlarının hakettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdıklarını, gaziliğin, Türk vatanseverliği, kahramanlığı ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu söyledi. 

- Ağrı 

Ağrı'da Abide Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Vali Musa Işın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar'ın çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üsteğmen Hasan Bayraktar, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Buradaki törenin ardından Ordu Evi'nde gazi ve şehit ailelerine kahvaltı verildi.

- Ardahan

Valilik önündeki çelenk koyma töreninin ardından Vali Ahmet Deniz, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gaziler derneğini ziyaret etti.

Deniz, burada yaptığı konuşmada, devlet olarak gazilerin yanında olduklarını, devletin gazilerini asla unutamayacağını ifade ederek, "Sizler velinimetimizsiniz. Sizler için ne yapsak azdır. Çünkü bizi biz yapan rütbedir, gazilik rütbesi. Böyle bir günde 'biz bir bütünüz, kardeşiz' bunu her yerde söylememiz ve haykırmamız lazım. Bu ülkede yaşayan her etnik unsurdan olsun, kim olursa olsan biz bir kardeşiz. Bunu net ve gür bir ses ile söylememiz lazım" değerlendirmesini yaptı.

Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir de yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

- Erzincan

Erzincan'da Gaziler Günü dolayısıyla belediye önündeki Atatürk anıtına Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu tarafından çelenk sunuldu.  

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, ülkenin bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu aktardı. Taş, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa  düşmektedirler. Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

-Iğdır

Iğdır'da belediye önünde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Muhlis Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve askeri erkan katıldı.

Çelenk sunma programın ardından bazı öğrenci şiirler okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.