Erzurum

Hınıs'ta canlı hayvan pazarı kurulacak

11:14 04 Ekim 2015
Hınıs'ta canlı hayvan pazarı kurulacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine canlı hayvan pazarı kuracak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla ön hazırlıkları tamamlanan Hınıs Canlı Hayvan Pazarı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 

Sekmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hınıs'ta yaptırılacak hayvan pazarıyla tarım ve hayvancılığa verdikleri desteğe bir yenisini daha eklediklerini ifade etti. 

Hınıs'ta 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan canlı hayvan pazarının sadece bu ilçeye değil, çevre ilçelere de hizmet vereceğini dile getiren Sekmen, şunları kaydetti: 

"Hınıs'ta hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun bir talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde çiftçilerimiz, ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Hınıs'ın il ve ilçelerin geçiş güzergahına yakın oluşu nedeniyle buraya kuracağımız canlı hayvan pazarının önemi büyük."

Sekmen, söz konusu yatırımın salgın hayvan hastalıklarının yayılımının önüne geçilmesinde de rol oynayacağına işaret ederek, "Hayvanlar, kötü ve olumsuz şartlardan arındırılacak. Sağlanan bu modern ortamla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum’a değil bölge hayvancılığına katkı sunulacak" ifadelerini kullandı. 

Kurulacak hayvan pazarında, nizamiye binası, idari bina ve sosyal tesis binası, hayvan satış alanı, araç yıkama dezenfeksiyon ünitesi, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi ve karantina ahırı birimlerinin yer alacağı bildirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.