Erzurum

"İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi" projesi

17:05 07 Ekim 2015
"İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi" projesi

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "İngilizce Öğretimine İlişkin İhtiyaç Analizi ve Öğretmen Eğitimi" projesi kapsamında, eğitimler başladı.

Vali Ahmet Altıparmak, eğitimin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, projenin, "Niye bizim çocuklarımız İngilizce öğrenemiyor?" sorusundan hareketle oluşturulduğunu belirtti.

Altıparmak,  "Öğrencilerimiz, İngilizce'yle kendilerini tanıtabilecek duruma gelmeden mezun oluyor" görüşünü aktararak, Erzurum'daki çocukların bu dile yönelik başarı seviyesinin de Türkiye ortalamasının altında bulunduğuna işaret etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da İngilizce'nin, hayatın her alanında çok önemli olduğunu söyleyerek, öğretmenlerden, üniversiteye yeterli derecede İngilizce bilerek başlayan öğrenciler yetiştirmeleri çağrısında bulundu.

British Council'in Türkiye Temsilcisi Adrian Tannant, ortağı oldukları projede, bünyelerindeki altı eğitmenin görev alacağını kaydederek, "Küçük hedef öğretmen gruplarıyla görüşmeler, araştırmalar ve konuşmalar sonucunda ihtiyaç analizine dayanarak, eğitim başlıklarını oluşturduk"  dedi.

- Proje

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) mali desteğiyle uygulamaya konulan projeyle il genelinde görev yapan 150 İngilizce öğretmenine, British Council bünyesindeki eğitimciler tarafından verilecek derslerle yeni yöntem ve teknikler aktarılarak, bu alandaki başarı seviyesinin yukarı çekilmesi planlanıyor.

Projenin, Türkiye'de yabancı dil öğretimine rehberlik etmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.