Erzurum

Erzurum'da "4. Kariyer Günü ve İstihdam Fuarı" açıldı

13:27 08 Ekim 2015
Erzurum'da "4. Kariyer Günü ve İstihdam Fuarı" açıldı

Erzurum'da, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından iş verenler ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen 4. Kariyer Günü ve İstihdam Fuarı törenle açıldı. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen fuarın açılışı, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen'in katıldığı törenle yapıldı. 

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, fuarın iş verenlerle iş arayanları buluşturması ve iş verenlerin ne tip elemanlara ihtiyaç duyduğunun ortaya konulması açısından önemli bir organizasyon olduğunu ifade eti. 

Fuara 64'ü özel olmak üzere toplam 73 kurumun katıldığını, gelinen noktada artık devlet memuru olmanın, zamanının da modasının da geçtiğini dile getiren Altıparmak, iş arayan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sizler işinizi iyi bilen, aranan eleman olursanız ister kamu ister özel sektör fark etmez. Ehliyet ve bilgisayar artık bir vasıf değil, olmazsa olmazınız olmalı. Onun üzerine neler yapmanıza, hangi gelişmeleri üzerinize artı olarak kazanacak olmanıza bakmalısınız. Hangi meslekte hangi konumda olursanız olun sadece işini iyi yapan insan olma gayreti içinde olun. Bunun içinde odaklanın, empati kurun ve ortaya ürün koyun."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de istihdamda en büyük sorunun "vasıfsızlık" olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"İş arayan kişiye 'ne iş yaparsın' diye sorduğumuzda her işi yapacaklarını söylüyorlar. Her iş yapmayalım, bir veya iki iş yapalım. İş ararken mutlaka bir meslek sahibi olalım. Mesleği olmayan gençlerimiz sıkıntı çekebilirler ama mesleği olan, bir iki vasfı olanların iş bulmaları kolaylaşacaktır."

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ise bu fuarı düzenlerken "Bu Fuarda İş Var" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, bugüne kadar düzenledikleri üç fuarın sonuçları itibarıyla iş verenlerle işçileri bir araya getirmeyi başardıklarını söyledi.

Erzurum'da 2005 yılından bugüne kadar 8 bin kişinin kurumlarınca işe yerleştirildiğini belirten Ötügen, şunları söyledi: 

"Kurum olarak işbaşı eğitim programlarıyla mesleki eğitim programlarıyla işsizliğin bir şekilde önüne geçildi ve Erzurum, Türkiye'nin işsizlik oranının çok altında bir oranda seyretti. Türkiye çift haneli işsizlik oranına ulaştığı zaman şehrimizde işsizlik oranı 6.5 sıralarında seyrediyordu. İŞKUR'un bu noktada yapmış olduğu programlar ve çalışmaların önemli ölçüde etkisi oldu." 

İstihdam konusunda konferansların da düzenleneceği fuar, yarın sona erecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.