Erzurum

TKDK Erzurum'dan yeni proje çağrı ilanı

18:46 08 Ekim 2015
TKDK Erzurum'dan yeni proje çağrı ilanı

TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü, süt üreten tarımsal işletmeler ile kırsal alanda yer alan yerel ürünler ve mikro işletmeler, "kırsal turizm" ve "kültür balıkçılığı" başlıkları altında proje çağrı ilanı yayınladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, süt üreten tarımsal işletmeler ile kırsal alanda yer alan yerel ürünler ve mikro işletmeler, "kırsal turizm" ve "kültür balıkçılığı" başlıkları altında yeni proje çağrı ilanı yayınladı. 

Kurumdan yapılan proje çağrı ilanına göre, "süt üreten tarımsal işletmeler" kapsamında süt hayvancılığı, "yerel ürünler ve mikro işletmeler" başlığında, Erzurum'a özgü kadayıf dolması, civil peynir, cağ kebabı gibi gıda ürünlerinin üretilmesi ve Oltu taşı ve bakır işlemeciliği gibi el sanatları dallarında projelere destek sağlanacak. 

Yeni dönemde ayrıca "kırsal turizm yatırımları" kapsamında 25 odayı aşmamak üzere otel, halı saha, lokanta yatırım projeleri ile "kültür balıkçılığı" alanında da havuz yenilenmesi, yeni havuz inşası, kuluçkahane ve restoran işletmesi açma projelerine destek verilebilecek. 

- Yüzde 65'e kadar hibe kredi 

Proje döneminde hibe kredi destek miktarları, süt üreten işletmeler için 5 bin ila 1 milyon avro arasındaki yatırımlar için yüzde 50-65 arasında, yerel ürünler ve mikro işletmeler ile kırsal turizm ve kültür balıkçılığı yatırımlarında ise 5 bin-500 bin avro büyüklüğündeki projeler içinse yüzde 50 olarak belirlendi. 

Desteklemelerden yararlanmak isteyen yatırımcıların, projelerini 19-30 Ekim tarihlerinde TKDK İl Koordinatörlüğüne sunmaları gerektiği bildirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.