Erzurum

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

09:03 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla parti il temsilcileri kutlama mesajı yayımladı

 AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti olarak, Cumhuriyetin 100. yılına hep birlikte yeni Türkiye'nin inşasını tamamlayarak girmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Yeşilyurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmanın herkesin en önemli sorumluluğu olduğuna işaret etti. 

Türkiye'nin tüm evlatlarının bu ülkenin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket ettiklerini dile getiren Yeşilyurt, "AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 100. yılına hep birlikte yeni Türkiye'nin inşasını tamamlayarak gireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yeşilyurt, açıklamada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden gaziler ve şehitleri saygı ve rahmetle anarak, Erzurum halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok de yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in, milletin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Türk milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz, barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.