Erzurum

Büyükşehir Belediyesi'nden Oltu'ya içme suyu tesisi

10:38 11 Kasım 2015
Büyükşehir Belediyesi'nden Oltu'ya içme suyu tesisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Oltu'da yapılan isale hattı tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, en büyük ilçenin içme suyunun kuyulardan karşılandığını belirtti.

ESKİ tarafından yapılan çalışmalar sonucu Oltu ilçesinin su ihtiyacını karşılayan keson ve sondaj kuyuları kapatılarak, su ihtiyacı ilçenin 15 kilometre güney batısında bulunan Ballıca Mahallesi’ndeki kaynak suyundan karşılanmaya başlandığını ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Kaynaktan gelen su drenfleksle havalandırma havuzuna, oradan da 15 bin 600 metre uzunluğunda 600 milimetre çapındaki çelik borularla su depolarına, su depolarından da şebekeye verildi. Bu vesileyle halkın kesintisiz ve sağlıklı kaynak suyu kullanmasını sağladık. Yapımına 2014 yılında başlanan isale hattı tamamlandı."

Sekmen, toplam yatırım tutarının 6 milyon 250 bin lira olduğunu ve bundan sonra Oltu'da su kesintilerinin sona ereceğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.