Erzurum

Oltu'da "Tarla Günü"

17:08 12 Kasım 2015
Oltu'da "Tarla Günü"

Oltu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce Yenilenebilir Güneş Enerjisi ile Örtü Altı Sebzecilik Projesi kapsamında "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Programda konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, proje dahilin de 240 metrekare alana sera inşa ettiklerini söyledi.

Isıtma amaçlı 7 güneş panelinin kurulumun ardından üretim için çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Yılmaz, "Gündüz güneşten alınarak depolanan enerji, gece düşük sıcaklıkta seranın ısısını korumak amacıyla kullanmaktadır. Kurulan bu sistem kışın üretim yapmak amacıyla tasarlanmamıştır. Bu sistemin üretime katkısı erken ilkbahar ve sonbahar aylarında gece ile gündüz sıcaklık farkının yüksek oluşunu ortadan kaldırarak bitkileri korumaktır" diye konuştu.

Etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Narman İlçe Kaymakamı Murat Eren, Şenkaya İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Oltu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.