Erzurum

Oltu'da "sağlık yürüyüşü" etkinliği düzenlendi

12:58 13 Kasım 2015
Oltu'da "sağlık yürüyüşü" etkinliği düzenlendi

Oltu'da, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İlçe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğince "sağlık yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

Kale yürüyüş yolunda gerçekleştirilen ve sağlık çalışanlarıyla vatandaşların katıldığı etkinlikte bilgi amaçlı broşür dağıtıldı.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Vural, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, halkın farkındalığını arttırmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesinin sağlanması, acil durumlarda 112 acil servislerinin aranarak, hastaların hastaneye nakillerinin ambulans aracılığıyla yapılıp uygun tedaviye erişimlerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"Kalp krizi belirtileri, göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı kusma ve nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz, acil tıbbi yardım çağrılmaması kal krizi tedavisinin önündeki en büyük engeldir. Çünkü kriz sürecinde zaman çok önemli bir faktördür. Kalp krizi geçiren hastalarda ölüm oranı ve kalp yetmezliği oranını azaltmak, yaşam kalitesini arttırmak amacıyla hastanın uygun tedaviye erişimini arttırmak ve işlemlerin en iyi standartlarda yapılmasını teşvik etmek için halkımızın desteklerini bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.