Erzurum

Türkiye'ye süs yumurtası satıyor

12:57 18 Kasım 2015
Türkiye'ye süs yumurtası satıyor

Erzurum'da süs tavukçuluğu yapan Berhan Karamanlı, tanesi 15 liraya internet üzerinden ülkenin birçok yerine satış yaptığı süs yumurtalarının siparişlerine yetişemeyince, çareyi randevu sisteminde buldu. 

Merkez Şehitler köyünde ikamet eden Karamanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süs tavukçuluğuna hobi olarak 5 yıl önce başladığını söyledi.

Daha önce aklında süs tavukçuluğu yapmak gibi bir fikir olmadığını belirten Karamanlı, "Yerli tavuklarla uğraşıyordum. Süs tavuklarını görünce bu görsel güzellik karşısında etkilendim. Daha sonra bu tavuklardan aldım ve yavaş yavaş türlerimizi de giderek artırdım. Bu işi artık hobiden ticarete doğru yönlendirmeye başladım" diye konuştu.

- Tavuklar bin 500 liraya kadar müşteri buluyor

Yumurta siparişlerine yetişemediğini ve bu yüzden de randevu usulü çalıştığını belirten Karamanlı, "Haftadan haftaya, aydan aya insanlara randevu veriyoruz. Bu şekilde çalışma prensibi oluşturduk" dedi.

Tavukların özel bir bakımla yetiştirildiğini de kaydeden Karamanlı, şunları söyledi: 

"Köy tavuklarında olduğu gibi sadece buğdayla değil, haşlanmış yumurtadan tutun, özel yemlere, vitaminlere kadar her şeyi vermek durumundasınız ki randıman elde edebilesiniz. Bu tavuklardan bazılarının fiyatı bin 500 liraya kadar çıkıyor."

- İnternet üzerinden satışlar

Karamanlı, yumurta ve tavuk satışlarını internet üzerinden yaptığını ve bu şekilde başka şehirlerdeki insanlara da ulaşabildiğini kaydetti.

Talepleri internet üzerinden alıp gönderdiğini vurgulayan Karamanlı, şöyle devam etti:

"Alıcılar, gerek yumurta alıp kendi kuluçka makinelerinde civciv çıkarıp üretim yapıyorlar, gerekse bizden anaç temin ederek direk üretime başlayabiliyor. Bu şekilde ticari işlemimizi yapıyoruz. Bu güzel tavuklarımızın yumurtalarının adet fiyatı 15 lira. Siparişleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bunun için randevu usulü çalışıyoruz. İsteyen insanlara belirli tarih aralıklarıyla siparişlerini karşılayıp kendilerine gönderiyoruz. Tavuklarımızın fiyatı ise 250-300 arasında değişmektedir. Bunların da taliplisi gerçekten çok fazla." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.