Erzurum

Erzurum'daki gizemli yolun "gizemi" artıyor

13:02 18 Kasım 2015
Erzurum'daki gizemli yolun "gizemi" artıyor

Erzurum'da, kontağı kapatılan araçların kendiliğinden yokuş yukarı çıktığı "gizemli yol"da, yere dökülen suyun da tersine aktığı gözlemlendi.

Palandöken Dağı eteklerindeki Abdurrahman Gazi Türbesi 'ne çıkan karayolunun sol tarafındaki tali yola, su döküldüğü zaman tıpkı arabalarda olduğu gibi suyun yokuşa doğru çıktığı görüldü.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rampa gibi görünen yolun aslında yokuş aşağı olduğunu iddia ederek olayın tamamen bir göz yanılması olduğunu söyledi.

Su terazisi ile yol üzerinde deney yapıldığında rampanın yokuş değil, tam tersi aşağı olduğunun ortaya çıktığını savunan Durak, şöyle konuştu:

"Bölgede manyetik alan yok. Eğer olsaydı sadece araçlar değil tüm metal eşyalarımız bir şekilde hareketlilik gösterirdi. Yol rampa gibi görünse de aslında rampa aşağı bir yer. Bunun nedeni de göz yanılması ve algı ilizyonudur. Yurt dışından gelen araştırmacıların bulduğu sonuçlarda bizim yaptığımız araştırmalarla uyuşuyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.