Erzurum

Suriyeli çocuk ayakları bağlı donmak üzereyken bulundu

17:12 18 Kasım 2015
Suriyeli çocuk ayakları bağlı donmak üzereyken bulundu

Erzurum'da metruk bir binanın kömürlüğünde bulunan zihinsel engelli çocuk devlet korumasına alındı

Erzurum'da 6 yaşındaki zihinsel engelli Suriyeli çocuk, metruk bir binanın kömürlüğünde, ayakları bağlı durumda donmak üzereyken bulundu.

Alınan bilgiye göre, Yakutiye ilçesi Emin Kulbu Mahallesi'ndeki metruk bir binanın kömürlüğünde ayakları bağlı bir çocuk olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi.

Ekiplerin donmak üzereyken bulduğu çocuk, 112 Acil Servis ekiplerince Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

-Devlet sahip çıktı

Hastanenin Başhekim Yardımcısı ve acil tıp uzmanı Orhan Delice, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk getirildiğinde kısmen donma belirtileri bulunduğunu belirterek, "Çocuk açtı. Biz donma ve beslenmeyle ilgili müdahalesini yaptık. Bugün stabil hale getirdik çocuğu. Çocuk, 6 yaşında Suriye uyruklu. İsmi Cuma İbrahim. Daha sonra Sosyal Hizmetler uzmanımıza olayı bildirdik. Uzman da inceleme ve değerlendirme raporu hazırladı" diye konuştu.

Kimlik tespitinin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yapıldığını ifade eden Delice, çocuğun, tedavisinin ardından bu kurum yetkililerine teslim edileceğini söyledi.

Delice, "Hastamız zihinsel engelli. Bununla ilgili tedavi ve raporları İl Kabul Birimi takip edecek. Daha sonra İl Kabul Birimi de bakım evimize alacak. Bundan sonraki hayatını orada devam ettirecek. Babası Suriye'de kayıpmış. Annesine ise ulaşılamadı. Burada bir anneannesi varmış,  o da bakımını üstlenmedi. Bütün birimler olarak seferber olduk ve çocuğun bakımını devlet olarak üstlendik" ifadesini kullandı.

Öte yandan, polisin olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.