Erzurum

Erzurum'daki tarihi cephanelik restore edilecek

17:51 19 Kasım 2015
Erzurum'daki tarihi cephanelik restore edilecek

Osmanlı dönemi Erzurum valilerinden Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1869-1873 yıllarında yaptırıldığı tahmin edilen cephaneliğin restorasyonu için çalışma başlatıldı

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı dönemi eserleri arasında yer alan cephaneliği restore ettirecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde kaybolmaya yüz tutan tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması uygulamaları kapsamında, cephaneliğin restorasyonu için çalışma başlatıldı. 

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Dere Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı dönemi Erzurum valilerinden Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1869-1873 yıllarında yaptırıldığı tahmin edilen cephaneliği koruma altına aldı. 

Hazırlanacak projeyle restore ettirilecek tarihi cephanelik, çevre düzenlemesi de yapılarak yeniden işlevlendirilecek. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin, kentteki tarihi ve kültürel varlıkları korumak için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bu kapsamda uzun yıllardır kaderine terk edilen tarihi cephanelik binasına KUDEB aracılığıyla el attıklarını kaydeden Sekmen, "KUDEB tarihi cephaneliği aslına uygun restore edecek. Burayı tarihseverlerin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.