Erzurum

Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisinde sona yaklaşıldı

13:48 24 Kasım 2015
Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisinde sona yaklaşıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapımı devam eden Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nin yüzde 95'inin tamamlandığı bildirildi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum-Aşkale karayolu üzerinde yer alacak ve inşasında sona yaklaşılan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nde gazetecilerle incelemelerde bulundu.

Sekmen, tesis gezisinin ardından yaptığı açıklamada, tesisin tamamlanmasının ardından Et ve Süt Kurumu'na devredileceğini ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Tesis, binaların bitirilmesi, burada çalışacak makinelerin alımı olmak üzere yüzde 95 tamamlandı. Şimdi makinelerin yerleştirilmesi ve çalıştırılması kaldı. Şehrimiz için büyük bir kazanç oldu çünkü şehrimizin ana geçim kaynağı hayvancılıktır. İnsanlar zaman zaman hayvanlarını kestirecek ama sırada bekliyor. 40-60 gün bekliyor ama burada günde 200 büyükbaş, 2 bin de küçükbaş olmak üzere yoğun bir kesim yapılacak. Zaten diğer bir ihalemiz de canlı hayvan borsasının yapımıydı. Bunun da ihalesi yapıldı şimdi inşallah inşaatı başlayacak."

-"Tesis hayvancılığı geliştirecek"

Erzurum'da hayvancılık hedeflerinin, mevcut hayvan sayısını 10 katına çıkarmak olduğunu dile getiren Sekmen, şöyle devam etti: 

"Tesislerin tamamlanmasıyla kente büyük bir canlılık gelecek, hayvancılık gelişecek. Eğer hayvan sayısını 10 katına çıkarabilirsek, Erzurum'un bundan büyük fayda sağlayacak. Ayrıca sadece bununla kalınmayacak. Hayvan ne kadar artarsa ve çok kesim yapabilirsek, deri sanayi gelişecek, et sanayi gelişecek. Sakatat dediğimiz şu ana kadar maalesef israf olan uzuvlar değerlendirilecek. Hayvanın karnı, ayakları, bağırsakları hepsi değerlendirmeye tabi tutulacak. Bunun dışında da inşallah hayvancılıkta da süt ve türevlerine de şehrimiz ağırlık verecek. Sütünden, yağından, yününden, diğer peynir gibi ürünlerden istifade eden bir kurum haline gelmiş olacağız." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.