Erzurum

Erzurum'da Suriyeli çocuğun donmak üzereyken bulunması

16:08 24 Kasım 2015
Erzurum'da Suriyeli çocuğun donmak üzereyken bulunması

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce koruma altına alınan 6 yaşındaki zihinsel engelli Suriyeli çocuk, Aziziye ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi'ne yerleştirildi

 Erzurum'da metruk bir binanın kömürlüğünde, ayakları bağlı durumda donmak üzereyken bulunan 6 yaşındaki zihinsel engelli Suriyeli Cuma İbrahim, hastanedeki tedavisinin ardından Engelsiz Yaşam Merkezi'ne nakledildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Yakutiye ilçesi Emin Kurbu Mahallesi'ndeki metruk binanın kömürlüğünde küçük yaşta bir çocuğun zincire bağlı tutulduğu ihbarı üzerine ekiplerin adrese gittiği belirtildi. 

Ekiplerin, incelemeleri sonucunda, 6 yaşındaki İbrahim'in anneannesi Zeynep Niveran ile kaldığının belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Zihinsel ve bedensel engelli olduğu anlaşılan İbrahim'in, evin bir odasında ayağından iple bağlı olduğu tespit edilmiştir. Evden alınan İbrahim, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine intikal ettirilerek, muayenesinin ardından hastaneye yatırılmıştır. Tedavisi tamamlanan İbrahim, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince, Aziziye ilçesi Engelsiz Yaşam Merkezinde koruma altına alınmıştır."

- Olay

Erzurum'da, ihbar üzerine 18 Kasım'da, metruk bir binada ayakları bağlı şekilde donmak üzereyken bulunan Suriye uyruklu 6 yaşındaki Cuma İbrahim, sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.