Erzurum

24 Kasım Öğretmenler Günü

18:09 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Erzurum'da Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı

Erzurum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü korosunun gösterisi ile başladı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, programda yaptığı konuşmada, geleceğin mimarları, yöneticisinden, hakimine savcısına, rektöründen milletvekiline, başbakanı, cumhurbaşkanına kadar şekillendiren öğretmenlerin günü canı gönülden kutladığını ifade etti. 

Eğitim ve öğretimin önemine değinen Altıparmak, şunları kaydetti:

"Bizler eğitimin temel direkleri olarak sizleri görerek, elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince fiziki şartlarınızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yurtdışına gitmemiş öğretmenlerimizi gönderdik. Öğretmenlerimizin hayat boyu eğitimleri yaptığını iyi biliyoruz ama zaman zaman kendimizi yenilememiz gerekiyor."

Altıparmak, bir ülkeyi valiler, belediye başkanları, bakanlar yönetiyor gibi görünse de bir ülkenin geleceğine yön verenlerin öğretmenler olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerden bu noktada değerler eğitimine önem vermelerini istedi. 

Topumun ortalamasını yükseltecek olanların öğretmenler olduğunu dile getiren Altıparmak, "Şu 5 vakit okunan ezan, bize bir şey hatırlatması lazım, adaleti hakkaniyeti, dürüstlüğü hatırlatması lazım ve çocuklarımızı ona göre yetiştirmemiz lazım" dedi. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, aday öğretmenler and içti ve emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi. 

Program, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Korosu'nun Türk halk müziği dinletisi ile sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesinlioğlu, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.