Erzurum

Erzurum'da "halkı askerlikten soğutma" davası

18:00 25 Kasım 2015
Erzurum'da "halkı askerlikten soğutma" davası

Bir şehit cenazesi sonrası sosyal medyadaki paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan beyanlarıyla "halkı askerlikten soğutma, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme ve terör örgütü propagandası" suçu işlediği iddiasıyla hakkında 13,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

 Erzurum'da, akrabası şehit er Recep Beycur'un cenaze töreni sonrası sosyal medyadaki paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan beyanları nedeniyle hakkında 3 yıl 3 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ömer Bulur'un yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Bulur ve avukatı ile aralarında şehit er Recep Beycur'un babası Selahattin Beycur'un da bulunduğu yakınları katıldı. 

Mahkeme başkanı Hüseyin Öztürk, iddianamenin okunmasının ardından Ömer Bulur'un sosyal medya paylaşımlarına ilişkin savunmasını aldı.

Sanık Bulur, söz konusu paylaşımlarıyla kimseyi kırma, üzme ve incitme ya da devleti kötüleme gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek, "O anki acımdan ötürü bunu söyledim. 'Diğer bürokratlar çocuklarını askere göndersin' demiştim. 'Neden biz gönderiyoruz, neden çocuklarımız ölüyor' sözünü kullanmıştım" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, Ömer Bulur'un yaptığı savunmanın ardından, dava dosyasının sanık hakkında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği" iddiasıyla açılan 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki dava dosyasıyla birleştirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

- Olay

Şehit olan akrabası er Recep Beycur'un cenaze töreni sonrası sosyal medya hesabından çeşitli paylaşımlarda bulunan ve basın yayın kuruluşlarına beyanlarda bulunan Ömer Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, ardından da "halkı askerlikten soğutma, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme ve terör örgütü propagandası" suçu işlediği iddiasıyla 3 yıl 3 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Bulur hakkında ayrıca, aynı konudaki paylaşım ve sözleriyle "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği" iddiasıyla ikinci bir dava daha açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.