Erzurum

"Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri"

18:22 28 Kasım 2015
"Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri"

Erzurum'da, "Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri" düzenlendi.

Konuşma Engelliler Federasyonu ve Dikkat Akademisi işbirliği ile düzenlenen "Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri", Göğüs Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Dil ve konuşma bozuklukları uzmanı Özgür Tekol, seminerde yaptığı sunumda, konuşma bozukluklarının otistik, down sendromlu ve işitme engelli çocuklarda olacağı gibi sağlıklı bireylerde de görülebileceğini belirterek, "Bu yüzden dil ve konuşma problemi genel bir sorundur. Bu tür sıkıntıları çeken bireyler maalesef doğru iletişim kuramadıkları için toplumdan kimi zaman soyutlanıyor" dedi.

Dikkat Akademisi Kurucu Müdürü Adalet Ömeroğlu, seminer sonunda yaptığı açıklamada, teknolojinin çocukları yalnızlaştırdığı ve çevresiyle iletişimini kısıtladığını belirtti.

Çocuklara yalnız olmadıklarını göstermeleri gerektiğini ifade eden Ömeroğlu, "Önemli değil zamanı gelince konuşur gibi söylemler sorunun çözümü değildir. Konuşma pratiğinin arttırılmasıyla ilgili etkinliklerin neler olduğunu bu seminerde hep birlikte gördük" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.