Erzurum

Erzurum'daki HDP mitinginde minibüsün yakılması

18:26 01 Aralık 2015
Erzurum'daki HDP mitinginde minibüsün yakılması

7 Haziran seçimi öncesinde HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Erzurum'daki mitingi sırasında, içinde sürücüsü bulunan bir minibüsü yaktığı iddia edilen zanlı hakkında "kasten öldürmeye teşebbüsten" müebbet, "mala zarar verme" suçundan ise 6 yıla kadar hapis cezası istendi

 Erzurum'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran seçimi öncesi düzenlenen mitingde, içinde sürücünün de bulunduğu bir minibüsü ateşe verdiği iddia edilen Tuncar Tan hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüsten" müebbet, "mala zarar verme" suçundan ise 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HDP'nin 4 Haziran'da Erzurum'daki mitingi sırasında, partililerin kullandığı bir minibüsün, içinde sürücüsü olduğu halde ateşe verilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayın faili olarak belirlenen Tan hakkında iddianame hazırlandı. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, olayın nasıl gerçekleştiği anlatılarak, şüphelinin elinde bulunan bez parçalarını yakarak, uğradığı taşlı saldırı sonrası çekiciye yüklenen minibüsün kırılan penceresinden içeri attığı belirtildi. 

"Şüphelinin attığı yanan bezler nedeniyle aracın şiddetli bir şekilde aniden yanmaya başladığı, güvenli bir şekilde sabitlenemeyen aracın çekici üzerinden yere düştüğü ve araç içinde yanmaya başlayan minibüs şoförünün kolluk görevlisi tarafından dışarı çıkarılarak söndürüldüğü" bilgisine yer verilen iddianamede, olay sonrası gözaltına alınan şüphelinin ifadesinde, "parti flamalarını çakmakla yaktıktan sonra araç içerisine attığını, ancak müştekinin araç içerisinde olduğunu bilmediğini" söylediği kaydedildi. 

Suç tarihinde güvenlik amacıyla hareket halinde bulunan polis helikopterine ait kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda, "şüphelinin yanıcı maddeyi attığı esnada müştekinin yaralı vaziyette araç içerisinde olduğunun görüldüğü" bilgisine yer verilen iddianamede, şüphelinin minibüs şoförünün araç içinde olduğunu bilerek eylemini işlediği öne sürüldü.

İddianamede, şüphelinin eyleminin bu nedenlerle "olası kastla adam öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçunu oluşturduğunun kabul edildiği vurgulanarak, zanlının Türk Ceza Kanunu'nun 21/1 ve 152/2 maddeleri uyarınca müebbet ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.  

- Olay 

HDP'nin Erzurum'da 4 Haziran'da İstasyon Meydanı'ndaki mitingi sırasında, HDP'liler ve karşıt görüşlü gruplar arasında kentin çeşitli noktalarında taş ve sopalı kavgalar yaşanmış, 11'i polis 38 kişinin yaralandığı olaylar sırasında bir parti minibüsü de taşla tahrip edilmiş, araç sürücüsü de içinde çekiciye yüklenirken kırık camlarından yanan maddeler atılarak ateşe verilmiş, minibüs şoförü A.T. araç içinde yanarak ağır şekilde yaralanmıştı. 

Olayla ilgili gözaltına alınan Tuncar Tan, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.